Volgende >>


Panacee fles 0,5 l.


Donker tarwebier (Duits type) 4,6 % volPanacee  fles 0,5 l.
Panacee

Panacee is een woord dat staat voor "middel tegen alle kwalen". Vanaf de vroege middeleeuwen was bier als drank één van de veiligste dranken. Het water was dikwijls besmet met ecoli bacteriën die de gezondheid niet ten goede kwam. Men dronk daarom gedurende de gehele dag door bier.

Het alcoholgehalte bepaalde destijds wanneer men het dronk. Bier met weinig alcohol werd als tafelbier in de ochtend en vroege middag gedronken, en het zwaardere bier tijdens de avonddis en daarna. Bier wordt tijdens het brouwproces langdurig gekookt (minimaal een uur) waardoor de bacteriën niet overleven. Dit maakte dat bier toentertijd de gezonde keuze was.

Panacee is een donker tarwebier dat iets zoeter en graanmoutig is dan de lichte versie (Hefeweizen). Het is dorstlessend en met minder dan 5% alcohol een goede doordrinker. Het liefst een tikkeltje gekoeld, maar niet echt koud komen de smaken van dit van origine Duitse bier het beste tot hun recht. Lekker op een wat trieste lente- of zomerdag, maar ook op een late zomeravond een welkome glasgast.
€ 1.50