Lichte bieren


'Ol & Bol

'Ol & Bol
Ale

Een bier dat misschien nog het meest aan pils doet denken. Verfijnd van smaak en bedoeld als een absolute dorstlesser. Het hooggistend bier met hergisting op fles heeft een gemiddeld alcoholgehalte en een lichtgele kleur. De subtiele smaak wordt gecombineerd met een niet overheersende hopbitterheid en een zomerse afdronk die even aanblijft.AanwezigGrand Emperor

Grand Emperor
Blonde bok

Een blonde bok die het gehele jaar door gedronken kan worden. Donkerblond van kleur en iets zoetige moutsmaak met plakkend mondgevoel, maar niet stroperig. Mooie schuimkraag die romig vol in het glas staat en weinig inzakt. Zachte tonen van cacao en achterliggend koffie en chocolade. Absoluut geen stout of porter, maar zacht en verrassend verfrissend.


Planning seizoen 2020-2021IPA '20

IPA '20
British IPA

English Style IPA (India Pale Ale) die licht van kleur is, een aangename hopbitterheid kent zonder uitgesproken te zijn. De IPA zoals deze ontstaan is in het Verenigd Koninkrijk, echter zonder gebruik te maken van pale-ale mout. Dit redelijk eenvoudige bier laat zich gekoeld het gemakkelijkst drinken.


AanwezigLa Zazou Blonde

La Zazou Blonde
Blond

Vanaf 2018 regelmatig gebrouwen. Deze blonde is zacht, vriendelijk en mooi helder half donkerblond. Gebrouwen ter nagedachtenis aan de huishond, Zazou genaamd, voor bijna 15 jaar trouwe vriendschap. Deze blonde drinkt fijn weg, is licht zoetbitter en droog in afdronk. Gekoeld het beste smaakresultaat met verleidelijke tonen van rood fruit en citrus.


Binnenkort aanwezigLamme Brecht

Lamme Brecht
Sterke Blonde

Sterk, blond en hoppig. Zo is de Lamme Brecht te typeren. Het was een eerste experiment met verkregen hop uit Ritthem. Onbekende factoren als ras en bitterwaarde speelde parten. Het is uiteindelijk geheel niet op een fiasco uitgelopen. Integendeel, het bier was inderdaad sterk (8,5%), iets donkerblond en de hop was goed waarneembaar door een gedoseerde bittere nasmaak met fruitige tonen.


Niet in BrouwplanningOFI Pale Ale (Our First India Pale Ale)

OFI Pale Ale (Our First India Pale Ale)
Britisch IPA

Een bier dat in het eerste seizoen gebrouwen is en de basis was voor onze huidige IPA. Een bier dat zeer zeker lekker fris van smaak was, maar niet eenvoudig doorgedronken wordt. De eenvoudige hop toevoeging gaf voldoende bitterheid maar te weinig langere hopsmaak. Het alcoholgehalte was 4,8 % en volstaat, maar zorgt voor weinig geur en smaakcomplexiteit.


Niet in brouwplanningPaerezeek (20 degrees)

Paerezeek (20 degrees)
Cream Ale

Paerezeek is een niet droge, licht bitter bier dat zich gemakkelijk laat wegdrinken. Door de hergisting in de fles blijft de smaak evalueren naar tonen van friszoete bessen en een moutige body met romig mondgevoel. 


Weer aanwezigPepijn III

Pepijn III
Amber Ale

Dit bier van hoge gisting doet nog het meest denken aan de Amber Ales zoals deze in België voorkomen. Voorbeelden als Palm, De Koninck en Vieux-Temps doen denken aan dit bier. Gebrouwen met vier moutsoorten en een enkele hopsoort geeft dit bier een lekkere doordrinkbaarheid en volle smaak. Het alcoholgehalte ligt rond 6% en zorgt voor een prima doorgifte van smaken en geuren.


Geen brouwsel op de planning staanTripel d'n Heerlickheyd

Tripel d'n Heerlickheyd
Tripel

Deze tripel is een sterk blond bier met duidelijk aanwezige hopbitterheid en fruitigheid. Het heeft een goed gebalanceerde volmoutige smaak en aroma's met fruitige toetsen van vanille en bloemen. Een mooi evenwichtig bier dat niet te bitter is met een goed alcoholgehalte dat pas in de nadronk opvalt.


UitlopendWeizen

Weizen
Deutsch Weizen

Tarwebier volgens Duitse wijze. Verfrissend op een hete zomerse dag en door de gemakkelijke doordrinkbaarheid zeer dorstlessend. Gebotteld in halve literflessen, dus voldoende om een hele tijd van te genieten. Bevat ca. 55% tarwemout en krijgt body door het gebruik van Münchener- en Karamelmout. De hopbitterheid is nauwelijks aanwezig.


Geen brouw in planning staan