Seizoensbieren


Naast 4 bieren in een vast assortiment, brouwt D'n heerlickheyd jaarlijks ook 3 seizoensbieren. Deze zijn:

India Pale Ale (I.P.A.)

Vanaf de 17e eeuw had Groot Brittanië veel koloniën. Het bier, voor soldaten en burgers, werd met behulp van zeilschepen naar die gebieden gebracht. Deze schepen waren bijna een half jaar onderweg. Gewoon bier bedierf in die tijd te snel, maar Engelse brouwers wisten al eerder dat het bier langer houdbaar bleef door er meer hop aan toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen. Dit exportbier werd India Pale Ale genoemd.
D'n Heerlickheyd I.P.A., met daarachter het brouwjaar (2019 = '19) is een verfijnd bitter en zeer dorstlessend, hoppig bier van Engelse origine. De IPA heeft tonen van Zuideuropese en tropische vruchten. De afdronk is verlijdelijk vriendelijk met een toets van zoete sinaasappel. De IPA die d’n Heerlickheyd brouwt is een authentieke IPA zonder dryhopping.
Souburgse Weizen

Van nature is weizenbier een typisch Duits tarwebier. Souburgse weizen wordt in Oost Souburg gebrouwen, vandaar deze naamsverwijzing. Een heerlijk dorstlessend bier die met name in de warme zomertijd, bijzonder dorstlessend is. Het gistdepot dat zich onderin de fles bevindt mag gerust bijgeschonken worden. Souburgse weizen is, zoals men het in Duitsland noemt, een Hefeweizen (hefe = gist). De gebruikte actieve hoge giststam zorgt voor veel smaakpatronen in een tarwe-moutige omgeving. Het is dorstlessend, verfrissend en sprankelend. Souburgs Weizen is vol en krachtig van smaak met een frisse, fruitige noot. Deze bovengistende Weizen is goudgeel van kleur en heeft een uitstekende schuimkraag. Weizenbier is een hooggegist bier met een laag alcohol gehalte en net zoals alle bieren van onze huisbrouwerij, met nagisting op de fles.

Poque Bocq

In september wordt traditioneel het bokbierseizoen geopend. Huisbrouwerij d'n Heerlickheyd viert dit met een open brouwdag waar er een blik in het brouwproces gegeven wordt en het bokbier geproefd kan worden. De poque bocq, vernoemd naar een uitdrukking tijdens het brouwen, kent een dubbele maischtijd. Dit betekent dat de geselecteerde mouten langer de tijd krijgen hun natuurlijke stoffen aan het zuivere water af te geven. Dit verklaart tevens het hoge alcoholgehalte en de evenwichtige smaak van de Poque Bocq. Een diep roodbruine kleur met lichte schuimkraag is het eerste dat opvalt aan dit kwaliteitsbier. De eerste kennismaking doet denken aan de herfst met kruidige tonen van amandelhout en najaarsbloemen. Op de achtergrond een klein zoetje van kandij en stroop en een vleugje chocolade. De afdronk is robuust met een evenwichtige bitterheid en tikje zoet die aan witlof en rozijnen doet denken. Kom hem zeker proeven op de open brouwdag op 15 september 2019.