Onze bieren


Wij brouwen 4 bieren die vast in het assortiment zijn opgenomen. Deze bieren zijn:

Heerlickheyd bier

Een bier dat aan pils doet denken, maar dan verfijnder van smaak en hooggistend met nagisting op fles. Bedoeld als een absolute dorstlesser met een normaal alcoholgehalte en een lichtgele kleur. Een heel subtiel zoetje gecombineerd met een niet overheersende hopbitterheid. Geweldig zomers lekkere afdronk die even vasthoudt.
Heerlickheyd bier heeft een lichte tot medium body die een positieve bijdrage levert aan de doordrinkbaarheid van het bier. Dit type bier is gerelateerd aan pale lager, maar in het fermentatieproces is gebruik gemaakt van hoge gisting. Dit bier is naar een authentiek recept uit de 19e eeuw en van Amerikaanse oorsprong. Hier werd het bier gebrouwen tot aan de drooglegging en daarna in de vergelheid geraakt. Huisbrouwerij vindt dat dit bier meer verdient dan alleen een verleden en heeft dit na een verrasend goed resultaat vast opgenomen in het assortiment.


Blonde Heerlickheyd

Blond bier dat wordt gebrouwen met een veel grotere hoeveelheid ingrediënten dan Heerlickheyd bier. Een mildfris en fruitig bier met een mooie balans tussen mout en hop.  Het is een karaktervol bier dat voldoende complex is en mooi in balans met moutige aroma’s en fruitige toetsen. De smaak is in aanzet lichtzoet met fruitigheid van banaan en zacht in de afdronk.
Door de medium body is de blonde heerlickheyd een bier om langer van te genieten waardoor de verschillende smaken beter tot hun recht komen. Het kleur van Blonde Heerlickheyd is moccasin en daarmee iets donkerder dan gebruikelijk is. Dit wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid mouten in dit verfijnde bier.
Het geheim van dit ouderwetse natuurbier is een combinatie van Belgische kwaliteitsmouten en een van origine Beierse hopsoort. Het zijn juist deze ingrediënten die Blonde Heerlickheyd datgene maakt dat u proeft.


Dubbele Heerlickheyd

Het diepbruine dubbel is in perfecte balans tussen een licht bittere smaak en een zweem van karamel. Dankzij de afdronk die sterk doet denken aan een vleugje van koffie en chocolade, is de smaak prima in evenwicht. De romige kraag, de geroosterde aroma’s en de volle smaak hebben doen de tijd vergeten en stilstaan. Trappisten uit het oude kloosterleven stonden aan de wieg van het brouwen van dubbel bier. Zij ontdekten dat het verhogen en toevoegen van donkere moutsoorten het bier deden veranderen in een drank met hemelse smaken.
Een uiterst goede balans tussen body en lage bitterheid, een volle schuimkraag en ietwat volle viscositeit, zorgen voor een prettige drinkbaarheid. Tonen van koffie en chocolde met in de verte een geroosterde afdronk veroorzaken een ware tongstreling door het drinken van dit ambachtelijk gebrouwen bier.


Tripel d'n Heerlickheyd

Tripel is een complexe explosie van smaken die vooraf wordt gegaan door een uiterst nauwkeurig brouwproces. De beste moutsoorten die op de juiste manier worden verwerkt, waardoor er zoveel mogelijk smaakstoffen vrijkomen, zijn het grondbeginsel van dit zware bier. Tripel d'n Heerlickheyd is met 8½ % alcohol een zwaardere tripel. De donker goudblonde kleur met een mooie schuimkraag ogen prachtig in het glas. Bij de eerste slok komt de lichtzoete basis met een volle body prima tot het recht. Dit wordt gevolgd door een vleugje bloesem en lichtkruidige grapefruittonen. De afdronk is aangenaam verrassend met een bij tripel behorende bitterheid, zonder plakkerige nabeleving.
Tripel d'n Heerlickheyd is een verfijning van een Wallonisch bierrecept uit de eerste helft van de vorige eeuw. Het bier is een van oorsprong ruige tripel die gedurende de jaren evolueerde tot één van de betere bieren. Ouderwets lekker natuurlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles.