Het collectiefDe Heerlickheyd is een particulier collectief waar hobbyisten zonder brouwerij of enige ervaring in brouwen, terecht kunnen om te brouwen. Hoe werkt dit ?

De eerste stap is altijd aanmelden. Dit kan alleen via e-mail en men dient ouder dan 18 jaar te zijn. Bedenk daarnaast welk biertype (of merk) je een keer zou willen brouwen.
Vervolgens wordt er gekeken of het biertype gebrouwen kan worden en op welk termijn (i.v.m. inkoop). Daarna wordt een brouwdatum geprikt.

Op de brouwdatum dient een afdracht betaald te worden voor het beschikbaarstellen van ruimte, apparatuur, ingrediënten, gebruik energie en water, controle- en schoonmaakmiddelen, procesvervolging enz. Op de brouwdag worden dan max. 2 bieren gebrouwen, waarvan één bier door u.
Aan het einde van de brouwdag mag u enkele flessen bier uit het dan gereedstaande assortiment kiezen. 

Een week later dient het bier overgeheveld te worden; u mag weer flesjes bier meenemen. En we bespreken een etiket ontwerp.

Na 4 tot 8 weken nagisting, dient het bier gebotteld te worden. In de meeste gevallen liggen de etiketten klaar. Dit betekent dat de flessen schoongemaakt, gevuld en afgesloten dienen te worden. U neemt de afgesproken hoeveelheid mee naar huis om het te laten hergisten. Dit laatste kan ook in het eigen magazijn.

In de meeste gevallen betekent dit dat er 72 flesjes bier uw eigendom worden.

Brouwen is ook een kwestie van geduld. Vanaf het moment van brouwen totdat het bier drinkbaar is, dient men rekening te houden met een periode van een halfjaar. Daarom biedt het collectief in beginsel aan om alvast eerder gebrouwen bieren te proeven. Naast ruimtegebrek, overlast in huis, logistieke zaken, aanschaf van apparatuur en ingrediënten, kennis op het gebied van hobbymatig brouwen en uiteindelijk resultaat, biedt het collectief het voordeel dat u proeft van bieren die eerder door anderen zijn gebrouwen.

Voornaam:
Achternaam:
E-mail adres:
Telefoonnummer:
Gewenste biertype (of merk):
 Ik ben 18 jaar of ouder.