Bierproeverij


Wil jij op locatie (bijvoorbeeld thuis, op het werk of bij een vereniging) genieten van een bierproeverij, met vrienden, familie of bierliefhebbers? Dan kan dit door ons verzorgd worden. De hobbybrouwer begeleid de groep bij de speciaalbier proeverij met uitleg over het brouwproces, verschillende bierstijlen en de wijze waarop geproefd wordt. Dit laatste zal bijdragen aan een verruiming van de smaakbeleving. Uiteraard wordt gedemonstreerd hoe het in de juiste volgorde ingeschonken wordt.

Het proeven van bier voert je op een informele en soms ludieke wijze mee in de wereld van speciaalbier, het proeven, de brouwerijen, interessante wetenswaardigheden en volksverhalen.

Een proeverij is een specialistische aangelegendheid en kan aan de hand van een aantal thema's worden samengesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse bieren van één bierstijl, van één bepaalde brouwer(ij), alleen lokale bieren (craftbeers), alleen abdij- of trappistenbieren, seizoenen of landenthema enzovoorts. Heeft u liever de voorkeur aan een informatieve algemene proeverij die voor bijna iedereen die bier mag drinken geschikt is, dan is de basis bierproeverij het meest geschikt. Hierbij worden zeer toegankelijke bieren geproefd waarbij typische stijlkenmerken naar voren komen.

Wat kun je verwachten

Een informele proeverij met 6 bieren (± 15cl per bier) per persoon met uitleg over het brouwproces, ingrediënten, stijlen en het verhaal achter bier.

Aan het begin wordt verteld hoe bier ontstaan is, waarna er dieper ingegaan wordt over het brouwproces en de gebruikte ingrediënten. Vervolgens lopen we door het bier landschap heen waarbij de verschillende stijlen aan bod komen en een eerste biertje geproefd gaat worden. Dit is het moment waarop het daadwerkelijke proeven wordt uiteengezet door te kijken, te ruiken, het aroma en de smaken te ontdekken.
Aan de hand van een bierproefblad kunnen smaken gedefinieerd worden waarna een evaluatie volgt. Wij verzorgen de bieren, het glaswerk, een spoelunit, proefformulieren en zorgen voor een gezellige sfeer.

De verschillende proeverijen variëren in tijd vanaf 2 tot 3½ uur. Dit is afhankelijk van o.a. aantal personen en hoeveelheid te proeven bieren. Door het beantwoorden van eventuele vragen kan de tijdsindicatie oplopen.


Kosten

De kosten van een bierproeverij zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de reiskosten, het thema en individuele wensen.

Getoonde prijzen zijn per persoon (deelnemer)
GROTERE GROEPEN OP AANVRAAG

10 - 15 pers.
16 - 20 pers.
21 - 25 pers.
Basisproeverij
€   17,50
€   16,75
€   16,00
Bierstijlproeverij
€   19,50
€   19,00
€   18,25
Brouwerijproeverij
€   21,50
€   21,00
€   20,50
Cratfbeerproeverij
€   29,50
€   29,00
€   28,50
Seizoensproeverij
€   19,50
€   19,00
€   18,25
Abdijbierproeverij
€   27,50
€   26,75
€   25,00
Trappistenproeverij
€   29,50
€   28,75
€   28,00
Reiskosten per km
€     0,40
€     0,40
€     0,40